top of page

BUITENGEWØØN

  • Instagram
  • Facebook

Welkom bij BUITENgewøøn, dé nieuwe opleiding voor kleuterscholen die zich richt op het belang van buiten spelen en leren!

 

Als onderwijsprofessional weet je vast dat buitenspelen en leren een positieve impact heeft op de ontwikkeling van jonge kinderen. Maar wist je ook dat dit wetenschappelijk is bewezen?

 

In de opleiding neem ik jullie mee in de wereld van de Deense pedagogiek, die ik in Denemarken zelf heb mogen ervaren en laat ik aan de hand van verschillende wetenschappelijke studies zien waarom buitenspelen en leren zo belangrijk is. Het heeft niet enkel een positieve impact op de ontwikkeling van jonge kinderen, maar het is ook gewoon ontzettend leuk en stimulerend voor de creativiteit en verbeelding van kleuters. Deze inzichten vertaal ik naar de Belgische context, waarbij ik rekening houd met scholen die veel, maar ook weinig buitenruimte hebben.

 

Tijdens de opleiding krijgen jullie niet alleen een gericht actieplan en uitgewerkte spelfiches voor jongste en oudste kleuters, passend bij het seizoen. Maar jullie zullen ook inzichten krijgen over het belang van vrijspel en waarom een aanbod niet áltijd nodig is. Deze inzichten zijn gebaseerd op wetenschappelijke studies en kunnen jullie helpen om de ontwikkeling van jullie kleuters optimaal te stimuleren. Het is trouwens bewezen, dat ook leerkrachten hiervan gelukkiger worden!

 

Om het geheel nog meer tot leven te laten komen, maak ik gebruik van filmmateriaal en interviews met leerkrachten en directies uit binnen- en buitenland. Zo krijgen jullie een kijkje in de praktijk en kunnen jullie inspiratie opdoen voor jullie eigen school.

 

De opleiding duurt 3 uur en kan gegeven worden tijdens een pedagogische studiedag of personeelsvergadering. Het doel is dat jullie na afloop van de opleiding direct aan de slag kunnen gaan met BUITENgewøøn. Daarom ontvangen jullie niet alleen een uitgewerkte cursus en powerpoint in pdf-formaat, maar ook een digitale voorbeeldbrief om ouders te informeren over de (halve) BUITENgewone dagen.

 

Kortom, deze wetenschappelijk onderbouwde opleiding mag je als kleuterschool niet missen! Het zal jullie team inspireren en motiveren om het belang van buitenspelen en leren op een leuke en leerzame manier te integreren in het dagelijks leven van jullie kleuters. 

 
bottom of page