top of page
SAM00284.JPG

Wie is Miek Wauman?

GEPASSIONEERD DOOR BEWEGING

Ik ben Miek Wauman, mama van 2 fantastische zonen, Jorre en Sten.

Mijn passie voor bewegen met kinderen is groot, zelfs zo groot dat ik met TOPLOFT mijn eerste stappen buiten het onderwijs zette sinds 2018...

In 2014 kwam ik voor het eerst in aanraking met Bodymap. Op een nascholing voor leerkrachten LO in Gent was ik meteen gebeten door het idee achter Bodymap. Kinderen hoeven niet zo snel een stempel ADHD of Dyslexie of… te krijgen, er zit misschien het één en ander nog niet snor in hun zenuwstelsel.

 

Dat kinderen tot de leeftijd van 8 jaar volop werken aan hun ontwikkeling, het finetunen van hun zenuwstelsel door middel van beweging vond ik al helemaal geweldig! Mijn vak, lichamelijke opvoeding, was écht belangrijk! Meer nog… het draagt niet enkel bij tot een betere motoriek, maar het helpt kinderen zelfs beter te lezen, schrijven, rekenen, stilzitten, concentreren, goed voelen,… Volgens Bodymap is de kindertijd de universiteit van het leven!

Al snel sprong onze school op de Bodymaptrein en leerde ik al doende veel werken met de speelformules en screeningen van Bodymap. Ik schoolde me bij, ging zelfs 3 keer naar dezelfde nascholing om het helemaal eigen te worden en volgde de SAQ eEMP, de kers op de taart van alle Bodymapopleidingen, op dit moment beter bekend als de BAG-moves.

 

In februari 2018 startte ik als coördinator van de Bodymap Boostdagen in Sint-Niklaas. Ja hoor, deze leerkracht ging met plezier in de vakanties werken!

 

Maar ik wou meer…

Ik wou de tijd hebben om kinderen echt volledig te kunnen screenen volgens het ontwikkelingslab van Bodymap, ze opvolgen, ouders bijstaan,… en dat op eigen benen. De ondernemer in mij zag al meteen mogelijkheden en mede dankzij mijn man, die 100% achter mij staat én mijn kinderen, die een stukje van ‘hun’ loft hebben moeten afstaan, heb ik de stap gezet om vanaf september 2018 te starten met mijn eigen praktijk, TOPLOFT!

In 2019 kreeg ik de grote eer om het Bodymapnascholersteam te vervoegen en mag ik nu opleidingen geven zowel in België als Nederland! Ik kreeg de kans om in 2020 het postgraduaat psychomotorische therapie bij kinderen te volgen aan UGent. Een enorm boeiend (en vermoeiend) jaar, waardoor ik een extra diploma op zak had, dat van psychomotorisch therapeut.

Omdat ik dat ondernemende ei niet helemaal kwijt kon in het onderwijs, besloot ik dat schooljaar 2021-2022 mijn laatste schooljaar zou zijn. Op dit moment werk ik als volledig zelfstandige en verzorg ik naast mijn praktijk, ook de opleidingen voor Bodymap, verkoop ik hun speelkalenders, verzorg ik de social media voor Bodymap én heb ik nog een nevenproject Knuscabin Iets helemaal anders, een vakantiehuis in de natuur dat we verhuren.

 

Waarom de naam TOPLOFT?

Ik zocht een leuke naam en vooral niet iets wat te maken heeft met het woord centrum of therapie.

Het moest een woord zijn dat voor kinderen makkelijk uit te spreken was, en wat vooral ook leuk lijkt (en is natuurlijk) om naartoe te gaan.

De ruimte waar ik mijn praktijk heb opgericht, noemden wij altijd al ‘onze loft’.

Binnen het ontwikkelingslab van Bodymap is het de essentie om te starten bij de basis, de reflexen, en van daaruit verder te werken naar boven tot aan de top. Het bovenste topflesje is klaar zijn om te leren lezen, schrijven, rekenen en andere schoolse vaardigheden.

 

 

Mijn diploma's op een rijtje

Regentaat lichamelijke opvoeding en bewegingsrecreatie

SAQ Early essential movement patterns

Postgraduaat psychomotorische therapie bij kinderen

Basiscursus Sherborne

Logo_UGent_NL_RGB_2400_kleur-op-wit.png
shelborne-facebook.png
eemp_2.jpg
Unknown-5.png
67443694_921558441522143_229975024591699
bottom of page